Webservice presentie – wat is de webservice presentie

Webservice presentie – wat is de webservice presentie

Als aanbieder van nascholing in PE-online/GAIA bent u in veel gevallen verplicht om na afloop van de scholing de presentie in te voeren. Met het invoeren van de presentie worden de punten toegekend aan de deelnemers van de nascholing. Iedere aanbieder heeft altijd de mogelijkheid om handmatig de presentie in te voeren door in te loggen op PE-online en daar de deelnemers toe te voegen.

Naast de handmatige invoer is het ook mogelijk om de presentie automatisch in te voeren. Bij de automatische invoer wordt de presentie vanuit een LMS, scholingsadministratie of ander systeem, rechtstreeks naar PE-online verzonden. PE-online heeft hiervoor een webservice ontwikkeld die aanbieders kunnen gebruiken.

De webservice is het meest interessant voor scholingen van het type E-learning. In uw LMS systeem moet ingebouwd worden dat na het behalen van de E-learning, het systeem automatisch de ID van de scholing, het registratienummer en de datum doorstuurt naar PE-online. Deze variant van de webservice wordt hierna Webservice presentie E-learning genoemd.

Wilt u de webservice presentie daarnaast inzetten voor scholingen met fysieke bijeenkomsten dan is dat ook mogelijk. Deze variant op de webservice wordt Webservice presentie met Fysieke bijeenkomsten genoemd. Bij scholingen met fysieke bijeenkomsten moeten er meer gegevens doorgestuurd worden om de presentie op een juiste wijze toe te voegen aan PE-online. In uw LMS systeem moet worden ingebouwd dat na deelneming aan een fysieke bijeenkomst, het systeem automatisch de ID van de scholing, de ID van de uitvoering, de ID van aanwezige bijeenkomsten en het registratienummer doorstuurt naar PE-online Dit maakt de implementatie van deze koppeling complexer.

Klik hier voor een overzicht van de kosten.