Autorisatie – Autorisatie aanvragen

Om een accreditatieaanvraag te kunnen verzenden naar een vereniging of register moet u eerst geautoriseerd worden om deze aanvraag te kunnen verzenden. Autorisatie wordt aangevraagd per vereniging/register of per samenwerkingsverband van verenigingen/registers. Om te controleren waar u autorisatie moet aanvragen kan u kijken op de pagina “Waar autorisatie aanvragen”.

Het aanvragen van de autorisatie gaat als volgt:

  • Ga naar het menu “Autorisatie”. Indien u een volledig nieuw account heeft dan zal het systeem u automatisch naar het menu “Autorisatie” doorverwijzen. Bij een bestaand account waar u een aanvullende autorisatie wil aanvragen vindt u het menu “Autorisatie” in de menubalk bovenaan de pagina nadat u bent ingelogd.
  • Op de pagina voor het aanvragen van autorisatie vindt u een overzicht van alle verenigingen waar u autorisatie kan aanvragen. De namen van de verenigingen/registers in deze lijst staan op alfabetische volgorde.
  • Als u de vereniging of het register waar u de autorisatie wil aanvragen heeft gevonden dan klikt u op “Autorisatie aanvragen” achter de naam van de vereniging. U krijgt vervolgens een vragenlijst te zien die u kan invullen. Vragen waarbij een * staat zijn verplicht in te vullen.
  • Wanneer u alle vragen heeft beantwoord klikt u op de knop “Verzenden” bovenaan de pagina. Het formulier wordt nu naar de contactpersoon van de vereniging of het register verzonden die de aanvraag moet goedkeuren. Let op: dit kan soms enkele werkdagen duren.

Heeft u vragen over het aanvragen van autorisatie, bijvoorbeeld over de vragen op het formulier of over de status van de aanvraag, dan kan u het beste contact opnemen met de vereniging of het register waar u de aanvraag heeft ingediend. Voor een overzicht van de verschillende verenigingen en registers en een link naar contact gegevens kan u kijken op deze pagina.

Zodra de vereniging of het register heeft gereageerd op de autorisatie-aanvraag ontvangt u een bericht in PE-online. Indien de autorisatie is toegekend kan u direct een accreditatie-aanvraag starten.